Amazing Overnight Waffles

Vznik receptu: 9.října 2002, „Breakfast as the new cure-all“ od Alex Witchel, upraveno od Molly Katzen v kuchařce Sunlight café.

Waffle mě upřímně nebaví připravovat, protože to hrozně trvá (myslím smažení). Je fakt, že mám starej wafflovač, takže tomu délka přípravy taky odpovídá. ALE! Jsem ráda, že jsem tenhle recept vyzkoušela, protože jsou výborný! Důležitý je waffle nechat pořádně propéct, aby krásně křupaly. Těsto se připraví den předem (kromě másla a vejce), takže druhej den ráno můžete už rovnou smažit. 

Molly doporučuje nechat těsto přes noc odpočívat v pokojový teplotě (20 stupňů). To se mi ale nezdálo, protože je v těstě mlíko a droždí. Proto jsem ho nechala radši odpočívat v lednici. A dopadlo to super! 

Na vrch wafflí jsem přidala vynikající pistáciovou pastu a byla to naprostá bomba.

Počet ingrediencí vydá na cca 8-10 wafflí:

  • 250g hladká mouka
  • 5g sušený droždí (1 lžička)
  • 1 lžíce cukr
  • Špetka soli
  • 500 ml plnotučný mlíko
  • 1 vyšlehaný vejce
  • 90g rozpuštěný máslo

Postup:

Promíchejte mouku, droždí, cukr a sůl. Přimíchejte/přišlehejte mléko. Mísu přikryjte a nechte do druhýho dne odpočívat v lednici. 

Ráno přimíchejte do směsi vejce a vychlazený rozpuštěný máslo. 

Wafflovač pořádně předehřejte, vytřete olejem (já používám olej ve spreji) a smažte.

Bon Appétit!

5 2 Hlasy
Hodnocení receptu
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

Bon Appétit!

5 2 Hlasy
Hodnocení receptu
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
0
Budu ráda za Tvojí zpětnou vazbu :)x
()
x