Angel Food Cake

Vznik: 25.července 1880, autor neznámý. Korpus je krásně nadýchanej a lehounkej a příprava je extra jednoduchá. Pokud máte rádi lehčí verze dortů, tohle je přímo pro vás. Je opravdu vynikající. Nejčastěji se používá tzv. “tube cake pan”, ale tu já nemám. Proto jsem klasicky použila dortovou formu o rozměrech 20 cm.

🦋8 bílků (v receptu je 10, já víc ale neměla)
🦋150 g cukr (v receptu je 250 g)
🦋špetka soli
🦋4 g kypřící prášek
🦋100 g prosátá hladká mouka
🦋kapka mandlového extraktu
🦋Finiš: smetana, jedlé květy, zlato ve spreji a kokos od @svetplodu

Postup:
– Troubu předehřejte na 170 stupňů.
– Mouku prosejte s kypřícím práškem. Promíchejte s polovinou cukru.
– Začněte šlehat sníh se solí a jakmile se začne tvořit pěna, přidejte druhou polovinu cukru.
– Vyšlehejte do pevného sněhu.
– Do sněhu postupně a opatrně přidejte stěrkou moučnou směs.
– Směs vylijte do vymazané a vysypané (pečícím papírem vyložené) dortové formy.
– Pečte cca 20 až 30 minut, ale průběžně kontrolujte.
– Nechte zcela vychladnout.
– Podávejte s vyšlehanou smetanou.

Bon Appétit!

0 0 Hlasy
Hodnocení receptu
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
0
Budu ráda za Tvojí zpětnou vazbu :)x
()
x