Tyhle bulky jsou ideální na burger. Burger chutná úplně jinak a jakmile je jednou zkusíte, nebudete chtít kupovaný. Nebo takhle to mám aspoň já. Vlastně jsou super i se šunkou, sýrem a salátem. Upozorňuju, že jsou docela dost sladký, což mě hrozně baví. Podle receptu peču už několik let a nikdy mě nezklamal.
Na burgery chystám bulky vždycky den dopředu a potom je opeču na pánvi.
Na 6 malých kousků (váha cca 90 gramů) – nebo velikost upravte podle sebe:
✨300g hladká mouka (ideální přímo na kynutá těsta)
✨80 ml olej
✨1 vejce v pokojové teplotě
✨ špetka soli
✨40 g cukr moučka
✨120 ml vlažné mléko
✨1 sáček (7g) sušený droždí, nebo půlka kostky čerstvého
Postup:
✨Do hrnku s vlažným mlékem přimíchejte cukr s droždím a nechte vzejít kvásek.
✨Kvásek přidejte do hnětací mísy k ostatním ingrediencím.
✨Nechte hníst 10 minut, těsto musí být hladké a nelepit.
✨Těsto přikryjte a nechte minimálně na 1 a půl hodiny kynout.
✨Rozdělte na 6 kusů (pokud chcete větší bulky, rozdělte na 4 kusy).
✨ Vyválejte do tvaru bulek, potřete vajíčkem a nechte ještě 20 až 30 minut kynout.
✨ Mezitím rozehřejte troubu na 180 stupňů.
✨ Pečte cca 15 až 20 minut do tmavě hněda (je ale třeba průběžně hlídat).