Citronové řezy s kokosem a ořechy

Vznik receptu 2.10.1983 by Marian Burros – Dessert party: A feast of sumptuous treats.

Čím dýl se řezy uleží, tím líp. Pokud máte rádi citronové dezerty, řezy doporučuju vyzkoušet. Hrozně mě baví kombinace křupavého kokosu, ořechů a svěžího citronu. Recept bude taky určitě dostupný on-line (jako snad všechny ostatní recepty z NYT), tak ho přidám i sem. Já jsem jen snížila množství cukru.

Na 1 pekáček o rozměrech 22 x 22 cm
Korpus:
🍋200 g hladká pšeničná mouka
🍋110 g měkké máslo
🍋50 g cukr krystal
🍋špetka soli
– Troubu předehřejte na 180 stupňů.
– V míse promíchejte mouku, cukr a sůl.
– Přidejte máslo a promíchejte do konzistence drobenky.
– Směs vložte do vymaštěného pekáčku a prsty rovnoměrně stlačte na dno pekáčku.
– Pečte přibližně 20 minut dozlatova, je ale nutné průběžně hlídat.

Náplň:
🍋 100 g ořechy nasekané najemno
🍋 70 g mletý kokos (já miluju od @svetplodu)
🍋kapka vanilkového extraktu (opět mám favorita od @svetplodu)
🍋2 malá vejce v pokojové teplotě
🍋50 g cukr (nebo množství upravte dle chuti)
– Metličkou prošlehejte vejce s ořechy, kokosem, cukrem a vanilkou.
– Náplň vylijte na předpečený korpus a pečte přibližně 25 až 30 minut.
– Opět je ale nutné průběžně kontrolovat.
– Vrch náplně by měl být pevný a zezlátnout.

Poleva:
🍋150 g moučkový cukr
🍋kůra z 1 citronu
🍋30 ml citronová šťáva
🍋jedlé květy na ozdobu (@svetplodu )
– Metličkou promíchejte cukr, citronovou kůru a citronovou šťávu.
– Směsí potřete vrch vychladlých řezů a nechte do druhého dne odležet.
– Čím déle budou řezy odleželé, tím lépe budou chutnat (ještě druhý den budou tvrdší)
– Část dávky jsem zmrazila a mám v plánu ji rozdrtit a použít na zmrzlinu.

Bon Appétit!

0 0 Hlasy
Hodnocení receptu
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
0
Budu ráda za Tvojí zpětnou vazbu :)x
()
x