Cucumber Sandwiches & Egg And Olive Canapés

Vznik sendviče s okurkou: 6. března 1958, „Menus for the weekend“, autor není uveden.

Vznik sendviče s vajíčkem a olivami: 14.června 1959, „Good taste on toast“ od Craig Clairborne, recept upraven Charlesem Finance z kuchařky „Buffet catering“.

Tohle je přesně předkrm, kterej si představím v 50.letech. Na přípravu byly sendviče hrozně jednoduchý, ale tak dobrý! Nikdy by mě nenapadlo připravit sendvič s majonézou a okurkou nebo vajíčko s olivami. A ještě k tomu odkrojit kůrku! Naprosto geniální. Je to do dokonalá a extra roztomilá záležitost. U okurkových sendvičů sama Amanda píše, že to není vlastně ani recept, jen nápad. Nápad, kterej bychom už neměli zapomenout. Zvlášť tehdy, když nám přijede na poslední chvíli návštěva.

Potřebujete:

  • Tousťák bez kůrky
  • Majonézu, sůl a pepř
  • Okurek a červenou nakrájený na tenoučký plátky

No a co ten druhej druh „sendviče“? 

Rok 1959 je pro „canapés“ typickej. Canapé ve francouzštině znamená gauč. V jídle to tradičně představuje tenkej, jemně okoralej kousek chleba (takže je to vlastně gauč, na kterej přidáte různý pochutiny).

Potřebujete:

  • 4 kousky toustovýho chlebu
  • 2 vejce natvrdo
  • 1 lžíce majonézy
  • 12 rozpůlených oliv 

Chleba opečte, potřete máslem a nakrájejte na trojúhelníky. 

Vejce natvrdo rozmačkejte a přidejte majonézu. 

Osolte a potřete toust. Vrch ozdobte olivami.

Bon Appétit!

5 3 Hlasy
Hodnocení receptu
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

Bon Appétit!

5 3 Hlasy
Hodnocení receptu
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
0
Budu ráda za Tvojí zpětnou vazbu :)x
()
x