Dýňová bábovka

Je krásně vláčná a druhý/třetí den chutná ještě líp! Dýňový dezerty patří mezi moje nejoblíbenější a na podzim jsem vždycky ve svým živlu. Taky to tak máte? Jinak doporučuju používat kvalitní formu, protože potom půjde bábovka vyklopit jako po másle.

Ingredience na 25cm formu:
🍁400 g polohrubá mouka
🍁1 lžička sody
🍁1 lžička prášku do pečiva
🍁špetka soli
🍁380 g dýňového pyré v pokojové teplotě (dýni na kostičky uvařím do měkka a potom rozmixuju do hladka)
🍁150 g cukr
🍁70 g med (nebo použijte jen cukr)
🍁3 vejce v pokojové teplotě
🍁200 g oleje
🍁1 lžička KVALITNÍ skořice + jiné koření dle chuti

 

Postup:
– Troubu předehřejte na 180 stupňů.
– Formu pečlivě vymažte (mně nejvíc vyhovuje olej ve spreji) a vysypejte strouhankou nebo hrubou moukou.
– V míse smíchejte mouku, sodu, sůl, prášek do pečiva a cukr.
– Ve druhé míse vyšlehejte vejce do světlé pěny.
– Do suché směsi přidejte vaječnou pěnu společně se všemi zbylými ingrediencemi a za nízké rychlosti prošlehejte jen do té doby, než se vše propojí. Těsto bude mít hutnější konzistenci.
– Těsto rovnoměrně umístěte do formy a pečte cca 45-55 minut, ale průběžně kontrolujte, aby se bábovka nepřepekla.
– Upečenou bábovku nechte několik minut odpočinout a potom opatrně překlopte na prkýnko. Bábovku nechte úplně vychladnout na mřížce.
– Vrch jsem potřela dokonalým slaným karamelem s tonka fazolí od @laviechocolatjakubvoboril.
– Bábovka chutná ještě líp druhý (ještě víc třetí) den. ✨

Bon Appétit!

0 0 Hlasy
Hodnocení receptu
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
0
Budu ráda za Tvojí zpětnou vazbu :)x
()
x