Dýňoví šneci s čokoládovou náplní

Na kynutý těsto jsem dost ujetá. No a když se do kynutýho těsta (nebo obecně do dezertu) přidá dýně se skořicí, jsem v sedmým nebi.
V tomhle těstu není dýně nijak extra cítít, ale už samotná oranžová barva těsta mě hrozně baví. 😀 Náplň i polevu si můžete vybrat podle toho, co máte rádi. Já asi zůstanu věrná klasice, a to kombinaci skořicový náplně a polevy z krémového sýru. Teď jsem ale chtěla vyzkoušet něco novýho a nebyla jsem vůbec zklamaná. Šneci doporučuju konzumovat ještě v den pečení.

Na 12 šneků:
✨ 1 pytlík sušené droždí (nebo půl kostky čerstvé)
✨ 170 ml vlažné mléko
✨ 50 g cukr moučka
✨ 50 g měkké sádlo/máslo
✨ 1 vejce pokojová teplota
✨ 20 g solamyl
✨ 5 g sůl
✨ lžička skořice
✨ 450 g hladká mouka na kynutá těsta (Babiččina volba)
✨ 150 g dýňové pyré v pokojové teplotě

Postup:
– V hrnku smíchejte mléko, droždí a lžičku cukru a nechte vzejít kvásek.
– V hnětací míse promíchejte vše ostatní společně s kváskem (kromě másla).
– Postupně přidávejte i máslo a nechte hníst 10 minut.
– Těsto nechte 1 a půl hodiny kynout.
– Vykynuté těsto klasicky rozválejte do obdelníku, naplňte, zarolujte a vyskládejte do vymaštěného pekáčku.
– Nechte ještě půl hodiny kynout a mezitím si rozehřejte troubu na 180 stupňů.
– Šneky potřete rozpuštěným máslem a pečte cca 25 minut, ale je nutné hlídat.

Náplň a polevu berte spíš jako inspiraci.
Náplň:
🍁70 g hořká čokoláda
🍁45 g máslo
🍁Čokoládu s máslem rozehřejte, nechte vychladnout a lehce ztuhnout. Potom už směsí potřete těsto až do krajů.

Poleva:
🍂120 g cukr (moučka/hnědý)
🍂 40 g mléko
🍂 40 g rozpuštěné máslo

Bon Appétit!

0 0 Hlasy
Hodnocení receptu
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
0
Budu ráda za Tvojí zpětnou vazbu :)x
()
x