Dýňový cheesecake

Dýňový cheesecake podle @natashaskitchen. Tenhle dezert podle mě k podzimu prostě patří. Někdo se může dýně v cheesecaku bát, ale je tam cítít fakt jen jemně a hlavně dezertu dodá krásnou oranžovou barvu. Jelikož jsem strašně hodná, tak vám recept přidám a přeložím i sem (jinak když si zadáte na Google “pumpkin cheesecake”, vyjede vám jako první). Já jsem jen zmenšila trochu množství ingrediencí a snížila dávku cukru.

20 cm forma na dort:
✨Korpus:
– 150 g rozemleté sušenky
– 80 g rozpuštěné máslo (pokojová teplota)
– 1 lžička skořice
– V míse vše promíchejte a přendejte do dortové formy. Prsty pořádně “upevněte” (jak na dno, tak lehce i na boky).
– Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů 8 minut.

✨Krém:
– 600 g krémový sýr (Philadelphia, Lučina nebo Žervé) v pokojové teplotě
– 120 g cukr
– 300 g dýňové pyré v pokojové teplotě
– 3 vejce v pokojové teplotě
– 60 g zakysané smetany v pokojové teplotě
– 30 g hladké pšeničné mouky
– špetka soli, skořice

✨Postup na krém:
– Krémový sýr vyšlehejte s cukrem do světlejší konzistence. Bude to trvat pár minut.
– Ve vedlejší míse promíchejte pyré, vejce, zakysanou smetanu, mouku a koření.
– Dýňovou směs přišlehejte do směsi s krémovým sýrem.
– Finální směs vylijte na upečený základ a pečte 1 hodinu.
– Poté vypněte troubu, cheesecake nechte uvnitř a dřevěnou vařečkou udělejte ve dvířkách malou mezeru.
– Takto nechte ještě hodinu odpočinout.
– Vychladlý cheesecake dejte do druhého dne do lednice.

Já jsem měla ještě zbytek čoko náplně z minulýho receptu (dýňoví šneci), tak jsem ji použila na vrch dortu.

Bon Appétit!

0 0 Hlasy
Hodnocení receptu
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
0
Budu ráda za Tvojí zpětnou vazbu :)x
()
x