Vynikající jablečný perník s čokoládou podle Mistra J. Maršálka

Klasickej perník moc nevyhledávám, ale když jsem viděla tenhle recept od pana J. Maršálka, musela jsem ho hned vyzkoušet. Bylo mi totiž jasný, že to bude jinej level. A taky že byl! Perník byl krásně vláčnej a čokoládová poleva s marmeládou a jedlou chrpou byly třešničkou na dortu. Jedlý květy i hořkou čokoládu mám ze Svět plodů.

Na recept byla třeba chlebíčková forma, která mě baví ze všech nejvíc. A příprava byla extra jednoduchá, takže není důvod, proč tenhle recept nezkusit.

Jelikož je recept dostupnej on-line (na stránkách Globusu), tak vám ho zveřejním sem.

Pokud byste se chtěli podívat na původní recept (úplně stejnej), klikněte tady: KLIK

Těsto:

  • 150ml mlíka
  • 175ml olej
  • 250g strouhaných jablek (2 velká jablka)
  • 300g hladká mouka
  • 200g cukr krupice
  • 5g mletá skořice
  • 25g kakao
  • 2 vajíčka (pokojová teplota)
  • 1 prášek do pečiva

Na dokončení:

  • 100g hořká čokoláda
  • 20g sádlo
  • 100g meruňkový džem
  • plátky sušených jablek či sušené květiny

Postup:

Troubu předehřejte na 160 stupňů.

Formu vymažte a vyložte pečícím papírem.

Do mísy nastrouhejte nahrubo jablka, přidejte cukr, vajíčka, olej a mlíko.

Přidejte všechny zbylý ingredience a stěrkou vymíchejte dohladka.

Těsto nalijte do chlebíčkový formy a pečte cca 45 min. Je třeba hlídat.

Po vychladnutí, pomažte vrch perníku džemem.

Povrch polijte rozpuštěnou čokoládou se sádlem a ozdobte jablky nebo květy.

 

Bon Appétit!

5 2 Hlasy
Hodnocení receptu
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
0
Budu ráda za Tvojí zpětnou vazbu :)x
()
x