Klasickej perník moc nevyhledávám, ale když jsem viděla tenhle recept od pana J. Maršálka, musela jsem ho hned vyzkoušet. Bylo mi totiž jasný, že to bude jinej level. A taky že byl! Perník byl krásně vláčnej a čokoládová poleva s marmeládou a jedlou chrpou byly třešničkou na dortu. Jedlý květy i hořkou čokoládu mám ze Svět plodů.
Na recept byla třeba chlebíčková forma, která mě baví ze všech nejvíc. A příprava byla extra jednoduchá, takže není důvod, proč tenhle recept nezkusit.
Jelikož je recept dostupnej on-line (na stránkách Globusu), tak vám ho zveřejním sem.
Pokud byste se chtěli podívat na původní recept (úplně stejnej), klikněte tady: KLIK
Těsto:
- 150ml mlíka
- 175ml olej
- 250g strouhaných jablek (2 velká jablka)
- 300g hladká mouka
- 200g cukr krupice
- 5g mletá skořice
- 25g kakao
- 2 vajíčka (pokojová teplota)
- 1 prášek do pečiva
Na dokončení:
- 100g hořká čokoláda
- 20g sádlo
- 100g meruňkový džem
- plátky sušených jablek či sušené květiny
Postup:
Troubu předehřejte na 160 stupňů.
Formu vymažte a vyložte pečícím papírem.
Do mísy nastrouhejte nahrubo jablka, přidejte cukr, vajíčka, olej a mlíko.
Přidejte všechny zbylý ingredience a stěrkou vymíchejte dohladka.
Těsto nalijte do chlebíčkový formy a pečte cca 45 min. Je třeba hlídat.
Po vychladnutí, pomažte vrch perníku džemem.
Povrch polijte rozpuštěnou čokoládou se sádlem a ozdobte jablky nebo květy.