Nejradši mám asi povidla, ale tvaroh jsem měla po ruce, tak jsem ho tam prostě šoupla. Jinak je doporučuju někdy upéct bez náplně. Jsou skvělý i na slano (sendviče).
🌸Kvásek:
– 240 g vlažné mléko
– 1 pytlík sušené droždí / 20g čerstvé
– 10 g cukru moučka
– 30 g mouky
🌸Těsto:
– 440 g hladké pšeničné mouky na kynuté těsto
– 30 g solamylu
– 1 větší vejce (pokojová teplota)
– 60 g cukru moučka
– 4 g soli
– 60 g sádla / másla
🌸Postup:
– Připravte kvásek a nechte cca 20min na teplém místě kynout (můžete ho připravit rovnou v hnětací míse).
– V hnětací míse smíchejte vše ostatní (kromě sádla) + kvásek a hákem promíchejte.
– Po kouskách přidávejte sádlo a nechte min 10 minut hníst, těsto musí být hladké a nelepit.
– Mísu s těstem pořádně přikryjte a nechte kynout na teplém místě cca 1 a půl hodiny, musí zdvojnásobit objem (bacha ale, aby nepřekynulo!)
– Vykynuté těsto klasicky rozdělte a naplňte.
– Pekáček vymažte máslem.
– Každý kus (i vrch) potřete rozpuštěným máslem, aby od sebe šly ve finále krásně odtrhnout.
– Trouba 180 stupňů.
– Buchty nechte ještě cca 30min kynout.
– Poté pečte cca 20-30 minut, ale průběžně hlídejte!
– Ještě horké je potřete rozpuštěným máslem s trochou rumu.
🌸Náplň:
– 250 g tvaroh v obalu
– 1 žloutek
– cukr dle chuti
– vanilka (já použila skvělou od @drvanilka)