O založení blogu jsem přemýšlela už nějakej ten pátek (chápejte několik měsíců). Furt se mi ale nezamlouvala představa, že budu psát delší články. Jsou dva důvody, proč jsem se rozhodla blog založit. Nebo takhle, já sem si blog nezaložila, protože jsem nevěděla jak. Blog mi založil můj technicky zdatný a šikovný pan O.

První důvod byla moje největší inspirace Julie Powell (blogovala o tom, jak vyzkoušela všechny recepty z kuchařky Umění francouzské kuchyně od Julie Child).

Hrozně mě baví její styl psaní (nespisovnej jazyk, sarkasmus a sprostý slova). Taky se mi líbilo, že psala i o tom, co předcházelo přípravě jídla (nákup potravin, spálení jídla, vaření do půlnoci, přecpání se atd). Vlastně i něco z toho můžete vidět ve filmu Julie a Julia. Jo a ještě jsem díky ní upekla všechny dezerty z kuchařky Moderní česká cukrařina od pana Maršálka. 

Odkaz na její blog: TADY

Druhej důvod k založení blogu byla koupě kuchařky The Essential New York Times Cook Book od Amandy Hesser. Řeknu vám, že je tohle moje nejoblíbenější kuchařka. Je fakt neskutečná.

Obsahuje soubor nejlepších amerických (1400!) receptů za posledních 150 let. Já mám ráda vintage/old school (hlavně 50. a 90. léta) americkou kulturu, takže mi pasuje jak prdel na hrnec.

Může se stát, že v kuchařce narazíte na čokoládový éclairs z konce 19.století. Víc informací ale napíšu do dalšího článku, protože tady mám i samostatnou kategorii na tuhle kuchařku. 

Poslední dobou se u příspěvků na Instagramu docela dost rozepisuju (hlavně u receptů z NYT kuchařky) a nebaví mě to psát na telefonu. A taky tam nemám dostatek prostoru pro text, protože má příspěvek omezení na určitej počet slov. U jídla se ráda rozepíšu, takže tohle bude pro mě mnohem pohodlnější a rychlejší.

Bon Appétit!