Rajčatová polévka

V prosinci jsem měla takovou menší instagramovou a receptovou krizi. Do ničeho se mi nechtělo a cukroví jsem (bohužel) pekla s odporem. Proto jsem si dala menší pauzičku, koupila kurz food stylingu od Kimberly a díky ní jsem zase namotivovaná. Nad focením jsem vlastně nikdy nepřemýšlela a fotila zrovna tak, jak se mi zachtělo. To může být pro někoho v pohodě, pro mě ale ne. Vždycky jsem s výsledkem nebyla moc spokojená. Teď jsem konečně nad stylingem začala podrobně přemýšlet a vše si předběžně plánovat. No a vznikla z toho první fotka, ze který jsem nadšená (tahhle rajčatová polévka). Dosud jsem zveřejňovala jenom dezerty/sladká jídla, ale jelikož vařím skoro každý den, mám v plánu začít fotit i slané obědy nebo večeře. A hlavně si s každou fotkou pořádně vyhrát!

Polévku doporučuju podávat s grilled cheese nebo opečenou bagetkou s cheddarem.🍅

Ingredience:
– 1 cibule
– čerstvý rozmarýn/bazalka
– cca 800 g nakrájených rajčat (4 nebo 5)
– 1 nakrájená a oloupaná brambora
– 370 ml vývar
– sůl, pepř a chilli
– trocha másla na dokončení
– na ozdobu: drcené ořechy, olivový olej a sušená rajčata v oleji

Postup:
– Dozlatova orestuje cibuli.
– Přidejte rozmarýn/bazalku, bramboru a zase restujte.
– Přimíchejte rajčata, zalijte vývarem, osolte a opepřete.
– Nechte na středním plameni vařit cca 15-20 minut, dokud nebude brambora měkká.
– Polévku rozmixujte v blenderu a přeceďte přes sítko – DŮLEŽITÉ, nevynechávat! Potom byste měli v polévce kusy slupek od rajčat.
– Rozmixovanou hladkou polévku vraťte zpět do hrnce a přidejte trochu másla.
– Podle chuti osolte/oslaďte nebo přidejte více pepře (já dala chilli).

 

Bon Appétit!

0 0 Hlasy
Hodnocení receptu
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
0
Budu ráda za Tvojí zpětnou vazbu :)x
()
x