Scones

Největší britská klasika, která je extra jednoduchá a extra dobrá. Do 20 minut je máte se vším všudy hotovo. Recept mám z @bbcfood (jen jsem mléko vyměnila za podmáslí). Doporučuju konzumovat ještě čerstvý (vlažný) s marmeládou a vyšlehanou smetanou (nebo tzv. “clotted cream” – extra hutná smetana).

Na cca 7-8 kousků:
❣️345 g hladká pšeničná mouka
❣️7 g kypřící prášek
❣️85 g studené máslo na kostičky
❣️35 g cukr krystal
❣️1/2 lžičky soli
❣️175 ml podmáslí

– Troubu předehřejte na 200 °C (horkovzduch), nebo klasika na 220 °C. Rovnou předehřejte i plech.
– Promíchejte mouku, kypřící prášek, sůl a cukr.
– Přidejte kousky másla a prsty RYCHLE a JEMNĚ promíchejte do konzistence drobenky.
– Do směsi přilijte podmáslí a opět JEMNĚ vše vařečkou promíchejte do pevného těsta.
– Pomozte si trochou mouky a vyválejte těsto vysoké 4 cm.
– Vykrájejte kolečka a přesuňte na předehřátý plech s pečícím papírem.
– Vrch scones potřete vyšlehaným vajíčkem a pečte cca 10 minut dozlatova (sconec musí vyskočit).
– Hotovo!

Bon Appétit!

0 0 Hlasy
Hodnocení receptu
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
0
Budu ráda za Tvojí zpětnou vazbu :)x
()
x