Těstoviny s citronem, česnekem, bílým vínem a parmazánem

Mám pro vás tip na rychlou a jednoduchou večeři (nebo oběd). Je to fakt výborná a osvěžující záležitost. K těstovinám můžete zakousnout kousek opečený bagetky s (česnekovým) máslem a zchladit se sklenkou suchýho bílýho vína.

🍋Na cca 2 až 3 porce:
– cca 3 vrchovaté lžíce másla
– 3 stroužky prolisovaného česneku
– půl hrnku suchého bílého vína
– kelímek 31% smetany
– strouhaný parmazán
– cca 1 naběračka vody z těstovin
– sůl a pepř
– šťáva z 1 citronu
– množství těstovin nevím, dala jsem od oka (použila jsem pappardelle)

🍋Postup:
– Na rozehřáté pánvi rozpusťte máslo.
– Přidejte česnek a pár sekund míchejte.
– Do směsi přilijte víno a nechte 2 až 3 minuty bublat.
– Přilijte smetanu, citronovou šťávu a po dobu cca 5 minut průběžně míchejte.
– Přidejte strouhaný parmazán.
– Uvařte si těstoviny a cca 1 naběračku vody použijte do omáčky.
– Těstoviny vložte do směsi a promíchejte.
– Posypte další dávkou parmazánu a dochuťte.

Bon Appétit!

0 0 Hlasy
Hodnocení receptu
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
0
Budu ráda za Tvojí zpětnou vazbu :)x
()
x