Vanilkové sušenky

U sušenek mě hrozně baví to, jak jsou jednoduchý a rychlý na přípravu. A taky skoro nezašpiníte žádný nádobí. Chutnají fakt skvěle. Na okrajích jsou křupavý a uprostřed krásně “chewy”. Základními poměry ingrediencí jsem se inspirovala u @freshaprilflours.

🍪Na cca 16 sušenek:
– 1 vejce v pokojové teplotě
– 240 g hladké mouky
– 3 g kypřícího prášku
– 2 g sody
– 2 g soli
– 200 g moučkového cukru
– 170 g rozpuštěného vychladlého másla
– kvalitní vanilka (kapka extraktu nebo půl lusku)
– cukr krystal na obalení sušenek

🍪Postup:
– V míse promíchejte máslo s cukrem.
– Přidejte vejce s vanilkou.
– Přidejte sodu, sůl, prášek do pečiva + polovinu mouky.
– Druhou polovinu mouky přidávejte postupně, směs nesmí lepit a musí být propojená (jako třeba těsto na vanilkové rohlíčky).
– Těsto dejte chladit na hodinu do lednice.
– Troubu předehřejte na 180 stupňů.
– Z těsta vytvarujte menší koule a každou obalte v cukru (mezi sebou dejte dostatečné mezery).
– Pečte cca 8-9 minut, dokud nejsou okraje jemně dozlatova.
– Upečené sušenky nechte ještě několik minut na plechu a potom je přesuňte na mřížku úplně vychladnout.
– Hotovo!

Bon Appétit!

0 0 Hlasy
Hodnocení receptu
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
0
Budu ráda za Tvojí zpětnou vazbu :)x
()
x